0771.566.011 sau 0723.467.954 / office@cititor-cnas.ro

PERFECT! Noi inca il mai avem pe stoc. Doar o singura intrebare: DE CE doriti 3821?

- Pentru ca spune toata lumea ca e mai bun? Da, face parte din clasa celor mai bune cititoare la nivel mondial si cu siguranta este cel mai bun din lista celor autorizate de CNAS. Dar sa definim un aspect: este acelasi cititor ca si Omnikey 3121 sau 3021, la fel de fiabil, la fel de robust, numai ca are tastatura si ecran. Si pret de 3-4 ori mai mare!

- Pentru ca asa v-au sugerat cei de la casa judeteana cu care ati discutat? Motivand ce anume? De ce s-au autorizat si cititoare fara tastatura? CNAS-ul a autorizat 2 cititoare cu ecran si tastatura (din care unul nu si-l doreste nimeni) si 15 cititoare fara tastatura. Cititoare ca Gemalto CT700 sau Reiner-SCT nu sunt bune in Romania. Sunt bune doar in Austria, Germania si cam peste tot in Europa, de la sectorul bancar si pana la cel de card-uri de loialitate. Evident si pentru cardul medical din tarile respective.

- Daca este asa de bun, de ce nu se gaseste de cumparat? In Romania www.Cititor-CNAS.ro este singurul care il are pe stoc, in Europa poate mai sunt cateva firme care mai au cateva bucati ratacite pe stoc, insa cu siguranta numarul lor (si al companiilor si al stocurilor) este mai mic de 10. Ah, da..! O sa vina cu siguranta pana la sfarsitul anului! De trei luni tot vine ba saptamana viitoare, ba peste doua saptamani. De data asta vine sigur, impreuna cu Mos Craciun. La Mioveni se fabrica o Dacie la 7 minute!

- Si o sa il dati la pacienti sa isi introduca singuri PIN sau il introduceti dvs?... Foarte multi din clientii nostri – in special medici de familie, au declarat ca vor introduce dansii PIN-ul pacientului. De ce sa nu folositi tastatura de la calculator, ca oricum toata interactiunea cu card-ul de sanatate se rezuma doar la introducerea PIN-ului, in rest toate operatiunile se fac pe calculator. Sau de ce sa nu oferiti pacientului o tastatura de unde sa poata introduce PIN-ul. Astfel aveti o solutie eleganta, mai ieftina, la fel de fiabila, cu riscuri minime. Si vom vedea in continuare de ce.

- De ce sa folositi un cititor HID-Omnikey 3821? Ati auzit ca e cel mai bun, toata lumea spune ca e cel mai bun, cu siguranta TREBUIE sa il aveti si dvs. Nu conteaza ca veti plati bani in plus pe ceva ce veti folosi doar la 10% din capacitate. Nu conteaza ca nu va trebuie specificatiile de siguranta care le ofera HID-Omnikey 3821, specificatii care se preteaza in sectoare foarte sensibile (cum este cazul sectorului bancar, pentru internet banking, sistemelor de autentificare in retele de mii si zeci de mii de utilizatori). Nu conteaza ca arata la fel de bine (daca nu chiar mai bine) Gemalto PC USB TR pe biroul dvs. Nu conteaza ca pe ecran se afiseaza doar 1 mesaj: Introduceti PIN-ul si stelute cand se introduce PIN-ul si nici un alt mesaj in tot procesul de consultatie, eliberare reteta, etc. Daca trebuie, atunci TREBUIE!

- Daca se strica si e in garantie? Putin probabil sa se strice, rata de defectare a acestora este extrem de mica - sub 1/10.000. Daca ati cumparat un cititor de la Omnikey sau Gemalto si nu s-a stricat in primele doua sapamani de utilizare, atunci cu siguranta il veti avea o viata. Noi vom pastra pe stoc cateva bucati in cazul in care vor exista probleme, desi pana acum nu am intalnit.

- Daca se sparge si nu mai e in garantie? Daca il scapa pacientii pe jos? Sau scapati ceva pe el? Cititorul in sine este robust. Asta nu inseamna ca se poate juca fotbal cu el. Cade o data, de doua, de zece ori, e posibil sa nu aiba nimic – decat evident zgarieturi sau julituri. Insa a 11-a ora s-ar putea sa se sparga si el, ca ABS-ul e tot plastic. Si aici veti intampina doua probleme la fel de grave: tocmai ati pierdut 400 de lei si, poate chiar mai important: ce faceti pana cumparati altul? Consultatii nu, retete nu, nimic nu. Aceeasi problema o aveti si la intrebarea: daca se strica in garantie? Mai mult, cauta cutia originala, trimite-l la garantie, acolo se constata sau nu defectul, se mai schimba cateva pase intre furnizor si client pana unul renunta. In tot acest timp, medicul nu isi poate desfasura activitatea.

Si acum ca am terminat intrebarile si am gasit si raspunsurile, sa tragem cateva concluzii:

1. Programul DES se va implementa cu siguranta si totul se va face prin intermediul card-ului de asigurat

2. HID-Omnikey 3821 sunt potrivite pentru farmacii, acolo unde un pacient nu doreste sa dea PIN-ul vanzatorului si vrea sa il tasteze singur, poate pentru camere de garda in spitale unde nu se poate sta cu mai multe dispozitive

3. HID-Omnikey 3821 va fi disponibil pe piata romaneasca la pretul de maxim 250 lei cu tot cu TVA in vara 2015! Asta dupa ce vor fi saturate institutiile de stat si asociatiile profesionale, unde sunt interese mari. E foarte posibil ca firmele care ofera soft-uri medicale sa il ofere gratuit la un abonament mai mare de 1 an.

4. In cazul in care se strica (din varii motive, de la garantie pana la distrugere) Omnikey 3821, in acel moment veti fi DESCOPERIT! Nu veti mai avea cum sa desfasurati activitatea. O solutie cititor si tastatura externa pe USB prezinta cateva avantaje certe: pacientul nu interactioneaza cu cititorul, ci doar cu tastatura. Daca se distruge tastatura (desi are garantie 2 ani) costa numai 30 de lei. Pana cand se vor redresa preturile la HID-Omnikey 3821, este o solutie si ieftina si buna sa aveti ceva cu care sa participati la testele care se vor efectua in perioada ianuarie-martie 2015. Nu in ultimul rand, aveti o solutie de siguranta la un cost accesibil.

WWW.CITITOR-CNAS.RO a vandut in aceasta perioada cateva sute de cititoare HID-Omnikey 3821, stocul in prezent fiind sub 10. Pretul mare al cititorului HID-Omnikey 3821 se datoreaza faptului ca am importat din stocurile existente al partenerilor nostri. Stocurile acestora fiind destul de mici, la care s-a adaugat si transportul international au condus la acest pret. Desi un pret ridicat, din punctul nostru de vedere, este pretul practicat de majoritatea revanzatorilor, chiar daca nu il au pe stoc si fac liste de asteptare – fostele cozi fizice din timpurile apuse s-au transformat acum in liste de asteptare si cu siguranta orice medic care a fost convins ca HID-Omnikey 3821 este cititorul care trebuie sa il aiba s-a inscris pe cel putin 2-3 liste de asteptare sa fie sigur ca va lua de undeva. Nu in ultimul rand, la sfarsitul lui ianuarie sau in februarie, cand va incepe sa apara in Romania, pretul va fi tot in jurul acestei sume, pana se va linisti piata.

Pentru a veni in spijinul medicilor pentru ca acestia sa isi poata desfasura activitatea fara perturbatii, va oferim TRANSPORT GRATUIT la o comanda de cel putin 5 cititoare. Cititoarele se vor factura pe CMI-uri separate, insa unul din cei 5 medici trebuie sa mentioneze si numele celorlalti 4. Fiecare medic isi va putea deduce cititorul pe propiul CMI.

Stiri
  • La finalul acestei luni va fi emis un Ordin de Președinte CNASCiteste
  • Președinte CNAS: Medicii sunt obligaţi să cumpere cititoare pentru cardurile de sănătateCiteste
  • Atentie! Nu cumpărați orice cititor de carduri ! Marius DumitrescuCiteste
  • Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU "cardurile vor începe să ajungă la asiguraţi"Citeste